Olijfolie heerst nog steeds vandaag

Tegenwoordig drijft ons rijke erfgoed ons nog steeds en blijft olijfolie het kenmerkende product van ons land. Griekenland is een toonaangevend land in de productie van olijfolie. Het heeft ook 's werelds hoogste consumptie van olijfolie per hoofd van de bevolking, omdat de olijfolie de hoeksteen is van het Grieks/Mediterraans dieet.

 

Als het gaat om olijfolie, is Messenia de beste plek daarvoor. Het is de toonaangevende olijfolie-producerende regio in Griekenland met zijn beroemde Kalamata-olijfolie. De hele regio is in wezen een uitgestrekte olijfgaard, met een verbazingwekkende 15 miljoen olijfbomen! Als gevolg hiervan levert Messenia een verbluffende 20% van de totale olijfolieproductie in Griekenland!

 

De tijdloze erfenis van Messenia bij de productie van olijfolie van hoge kwaliteit is erkend door de Europese Unie (EU). Olijfolie uit Messenia heeft de status van Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) gekregen, als Kalamata BOB. Deze status is exclusief voor de olijfolie die uitsluitend in Messenia wordt geproduceerd, en erkent zijn authenticiteit, unieke terroir en erfgoed als het kenmerkende product van ons land. 

Griekse extra vierge olijfolie