Ons verhaal

Onze familiegeschiedenis in de olijventeelt omvat meer dan 160 jaar. Momenteel wordt het familiedomein gerund door de vijfde generatie van de familie Vassiliadis-Drekolias. Klik op de interactieve tijdlijn hieronder om de mijlpalen van ons familiebedrijf te bekijken.

 

Lees onder de afbeelding verder over hoe we vandaag doorgaan met het produceren van onze kenmerkende premium olijfolie om met u te delen.

Familie-erfgoed sinds 1860

Ons familiebedrijf produceert al 160 jaar extra vierge olijfolie. Gerund door de vijfde generatie van de familie Vassiliadis-Drekolias sinds 1860, voeren we een lange familie-erfenis uit in de olijventeelt. Onze rijke familietraditie heeft ervoor gezorgd dat het vakmanschap en de expertise in het maken van olijfolie van topkwaliteit zijn doorgegeven van generatie op generatie. Door onze familiegeest en hard werken in combinatie met eeuwenoude, ambachtelijke praktijken zijn wij in staat om een kenmerkende olijfolie van premium kwaliteit te produceren in overeenstemming met onze waarden.

 

Ons familiedomein ligt buiten het pittoreske kustplaatsje Kalo Nero, in de regio Messenia. Het is traditioneel de belangrijkste olijfproducerende regio in Griekenland. Het dorp ligt in de buurt van zowel de regionale hoofdstad Kalamata als de historische geboorteplaats van de Olympische Spelen, het Oude Olympia.

 

Wanneer u onze olijfolie kiest, geniet u van dezelfde olijfolie als onze familie elke dag doet. Onze pure en ongerepte extra vierge olijfolie komt rechtstreeks uit onze eigen olijfgaarden.

 

Proef de authenticiteit! Met elke druppel deelt u in ons rijke erfgoed.

Messenia's erfgoed

Olive Legacy vertelt het verhaal van ons land, Messenia, dat sinds de oudheid het centrum van olijfolieproductie is. Natuurlijk is olijfolie sindsdien het kenmerkende product van Messenia.

 

Ons familiedomein ligt in de regio Messenia, in het zuidwesten van Griekenland, in het hart van een traditioneel olijfolie-producerend gebied met een millennia oud erfgoed. Het Messenia van duizenden jaren geleden en van nu delen dezelfde basisprincipes: een uniek terroir, de warmte van zijn mensen, en waarschijnlijk de beste olijfolie ter wereld.

Klassieker aller tijden

Olijfolie is typisch Grieks. Het verhaal ervan in Messenia is zo oud als Griekenland zelf. Voor ons is olijfolie al 5000 jaar een essentieel onderdeel van ons sociaal, cultureel en economisch leven. Lees verder.

Oude wijsheid

Sinds de oudheid waren Grieken zich bewust van de voordelen van extra vierge olijfolie.

 

Benieuwd wat Homerus, Hippocrates en andere beroemde oude Grieken over olijfolie te zeggen hadden? Lees verder.

Olijfolie heerst nog steeds vandaag

Tegenwoordig drijft ons rijke erfgoed ons nog steeds en blijft olijfolie het kenmerkende product van ons land. Griekenland is een toonaangevend land in de productie van olijfolie. Het heeft ook 's werelds hoogste consumptie van olijfolie per hoofd van de bevolking, omdat de olijfolie de hoeksteen is van het Griekse dieet. Lees verder.