MESSENIA'S ERFGOED

Olive Legacy vertelt het verhaal van ons land, Messenia, dat sinds de oudheid het centrum van olijfolieproductie is. Natuurlijk is olijfolie sindsdien het kenmerkende product van Messenia.

 

Ons familiedomein ligt in de regio Messenia, in het zuidwesten van Griekenland, in het hart van een traditioneel olijfolie-producerend gebied met een millennia oud erfgoed. Het Messenia van duizenden jaren geleden en van nu delen dezelfde basisprincipes: een uniek terroir, de warmte van zijn mensen, en waarschijnlijk de beste olijfolie ter wereld.

Klassieker aller tijden

Olijfolie is typisch Grieks. Het verhaal ervan in Messenia is zo oud als Griekenland zelf. Voor ons is olijfolie al 5000 jaar een essentieel onderdeel van ons sociaal, cultureel en economisch leven. Lees verder.

Oude wijsheid

Sinds de oudheid waren Grieken zich bewust van de voordelen van extra vierge olijfolie.

 

Benieuwd wat Homerus, Hippocrates en andere beroemde oude Grieken over olijfolie te zeggen hadden? Lees verder.

Olijfolie heerst nog steeds vandaag

Tegenwoordig drijft ons rijke erfgoed ons nog steeds en blijft olijfolie het kenmerkende product van ons land. Griekenland is een toonaangevend land in de productie van olijfolie. Het heeft ook 's werelds hoogste consumptie van olijfolie per hoofd van de bevolking, omdat de olijfolie de hoeksteen is van het Griekse dieet. Lees verder.